Technische Informatie

Fiets afstanden

Veruit de meeste mensen fietsen korte afstanden. Een fiets met een kleinere capaciteit (300wh) accu is dan prima geschikt en veel goedkoper. Ga je meer als bijvoorbeeld 50 km elektrisch fietsen, dan is een elektrische fiets met een grote actieradius de beste keuze. Je kunt dan kiezen voor een accu met een capaciteit van 400WH of meer.

Accu (batterij)

Een elektrische fiets van een A merk is tweedehands vaak een perfect alternatief. je betaald voor een gebruikte E-Bike afhankelijk van de staat vaak maar ongeveer de helft tot zelfs 1/3 van de nieuwprijs. Mocht onverhoopt de accu na enkele jaren toch vervangen moeten worden, dan kunt u bij Used E-Bike de accu tegen een veel goedkopere prijs dan een nieuwe accu, laten reviseren. Na het reviseren kunt u weer vele jaren met uw E-bike fietsen. Per saldo terug gerekend bent u dan nog steeds ongeveer voor de helft gunstiger uit dan tegenover de aanschaf van een nieuwe fiets.

Garantie op revisie

Op een gereviseerde accu wordt 1 jaar garantie gegeven door onze partner.

Kies je framemaat

 

Invloed op de actieradius

Elektrisch fietsen & de gekozen ondersteuningsstand: Kies je voor veel ondersteuning tijdens elektrisch fietsen, dan kun je minder ver rijden dan wanneer je met een lichte ondersteuning rijdt. De snelheid: Hoe meer snelheid je maakt tijdens elektrisch fietsen, hoe meer energie je per kilometer verbruikt. De optimale snelheid ligt tussen de 17 en 20 km/u. Het schakelen Start elektrische fietsen in de laagste versnelling en schakel door als je de gewenste trapfrequentie hebt bereikt. Op die manier schakel je ‘zo zuinig mogelijk’ en kun je meer kilometers rijden, omdat de motor minder hard hoeft te werken. De bandenspanning: Elektrisch fietsen met de juiste bandenspanning heeft een positieve invloed op de actieradius. Het gewicht van fiets, bepakking en rijder Hoe lager het gewicht, hoe groter de actieradius. Het landschap: Op vlak terrein kun je meer kilometers elektrisch fietsen dan in heuvelachtig gebied. Het wegdek en terrein: Op een gladde asfaltweg rijdt een elektrische fiets soepeler dan op een zandpad. Rijd je in de stad en moet je steeds stoppen en optrekken bij de verkeerslichten? Ook dit is nadelig voor de actieradius. De weerstand: Heb je wind mee of wind tegen? De temperatuur: Als de temperatuur 10°C of lager is neemt de actieradius af en wordt de laadtijd van de accu ook langer. Hiervoor zijn verschillende beschermhoezen ontwikkeld, zodat je de accu en de motor kunt beschermen tegen kou (en hitte!).

Testen van accu’s

Het vermogen dat een batterij kan leveren bepaalt de in hoeverre een batterij verouderd is en hoever je kunt elektrisch fietsen. Met testinstallatie worden de batterijen automatisch geladen en ontladen. De laad- en ontlaadcondities worden geregistreerd. Na de test kan men conclusies trekken over de condities van de batterij en werking van de lader. Van een accutest kan een rapport worden gemaakt.

Wintertip

Het opladen van een accu/batterij bij buitentemperaturen van 5 graden of lager kunt u beter binnen doen. Als het koud is laadt de accu minder goed op en kunnen er foutcodes in het display verschijnen. Een accu die warmer is presteert beter.

Als u uw elektrische fiets een tijd niet gebruikt, adviseren wij u om deze deze binnen op kamertemperatuur te bewaren en één keer per maand te controleren of er nog genoeg stroom in de accu aanwezig is. Als er geen stroom meer in de accu zit, kan er diepteontlading in de accu optreden en dit is funest voor de accu. Wij adviseren om de accu op een niveau van 50% tot 80% opgeladen tot houden.

Onze deze pagina vindt u onze samenwerkingen met partners en leveranciers


Deel het met uw vrienden!