Batavus elektrische fiets

Batavus is een Nederlands fietsenmerk, welke in het verleden ook bromfietsen en motorfietsen produceerde maar tegenwoordig voornamelijk is gericht op elektrische fietsen. Het moederbedrijf is gevestigd te Heerenveen.  Wil je meer weten over een Tweedehands Batavus elektrische fiets, lees dan snel verder.

Het merk Batavus werd in 1904 te Heerenveen opgericht door Andries Gaastra en zijn vrouw Dientje als Rijwiel- en Motorenfabriek A. Gaastra, en werd later Batavus NV Rijwiel & Motorenfabriek, en Batavus Intercycle B.V. (1932-1986).

Prijzen

In 2001 werd de vakantiefiets de Batavus M’Pact gekroond tot ‘Fiets van het Jaar’. In 2007 haalde Batavus wederom een grote prijs binnen. Tijdens de FietsVAK 2007 in het Autotron te Rosmalen werd de Batavus Adagio NuVinci uitgeroepen tot ‘Fiets van het Jaar 2007’. De Adagio NuVinci kreeg deze prijs met name door twee innovaties: een traploze versnellingsnaaf en het geïntegreerde achterslot. Beide onderdelen hebben tevens een Innovation Award gewonnen.

Op de FietsVAK van 2013 werd de Batavus San Remo uitgeroepen tot ‘Fiets van het Jaar’. In 2015 is de Batavus Zonar uitgeroepen tot ‘Fiets van het Jaar’.

Batavus
Cortina
Flyer
Gazelle
Sparta
Victoria